Verbindend opvoeden

 

Wat kan je doen wanneer je kind krijsend op de grond ligt in de supermarkt? Hoe reageer je als jouw kind iemand pijn doet? Wat doe je wanneer je kind weigert in zijn autostoel te gaan zitten? En vooral: hoe bewaar je je rust en kalmte in dergelijke situaties?

 

Hoe kan je je kind begrenzen in bepaald gedrag zonder te vervallen in roepen, bedreigen, toegeven, omkopen, straffen of belonen? Hoe kunnen conflicten vermeden worden zodat er veel meer ruimte is om van elkaar te genieten?

 

Op welke manier creëer je een warm nest voor je kind waarin hij of zij zich veilig en gedragen voelt en waar het tegelijk heel duidelijk is dat het de volwassenen zijn die aan het roer staan?

 

In deze lezing krijg je heel concrete tips hoe je op een krachtige en tegelijk heel respectvolle manier je kind kan begeleiden op zijn of haar weg. Je krijgt handvaten aangereikt om te zorgen dat je kind zich gezien, gehoord en helemaal aanvaard voelt zoals het is. Op die manier wordt het gezegend met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen, lef en heel veel veerkracht.

 

Deze lezing wordt gegeven door Els Vandingenen; lichaamsgericht therapeut, mamacoach en moeder van twee jonge kinderen. 

 

Oefenavond 'Verbindend opvoeden'

 

Tijdens deze workshop oefenen we de theorie van het verbindend opvoeden Immers, een taal leer je niet door enkel de grammatica te leren. Een taal leer je door te oefenen.... We zullen aan de hand van concrete voorbeelden in kleine groepjes samen verschillende manieren van communiceren bedenken....

 

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact op met ons via het contactformulier.