Webinars

 

Ik zie jou - Authentieke en innige verbinding met je kind

 

Hoe voed ik de  innige band tussen mijn kind en ik; ook nadat mijn kind de babytijd voorbij is?

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind zich geborgen en gedragen voelt?

Wat zijn de fundamenten van een warm nest?

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind zich helemaal oké voelt zoals hij of zij is?

Hoe creëer ik een veilige haven die ervoor zorgt dat mijn kind later klaar is om vol vertrouwen uit te vliegen?

 

In dit webinar gaan we in op de basiselementen van veiligheid en verbinding. Waarom zijn deze zo belangrijk? En vooral op welke manier kunnen we deze integreren in de relatie met ons kind?

 

Het webinar duurt 1,5  à 2 uren en kost 25 euro.

Bij het volgen van de  reeks van drie betaal je 60 euro voor de drie online lezingen.

 

Grenzen stellen - Daadkrachtig en tegelijk respectvol handelen

 

Kinderen hebben nood aan een houvast. Zonder een betrouwbare volwassene die hen duidelijk bij de hand neemt voelen kinderen zich verloren. De wereld is nog te groot en te onoverzichtelijk om alles zelf uit te moeten zoeken. Indien een kind dit wel moet doen, levert hij/zij in aan vrijheid om zorgeloos te ontdekken, te spelen, te proberen en te falen.

Wanneer een ouder zich in bochten wringt om tegemoet te komen aan de wensen en grillen van kinderen is dit nefast voor het welzijn en de ontwikkeling van zowel ouder als kind.

Ouders hebben nood aan zogenaamde 'parental space' om optimaal te kunnen genieten van het ouderschap.

Maar hoe kunnen we duidelijk grenzen en houvast bieden? Hoe kunnen we krachtig optreden bij grensoverschrijdend gedrag zonder te vervallen in machtsmiddelen zoals bang maken, bedreigen, omkopen, isoleren, smeken, … enzoverder?

In dit webinar worden heel concrete manieren aangereikt waarop je je kind krachtig en respectvol kan begeleiden tijdens zijn/haar zoektocht in de wereld.

 

Het webinar duurt 1,5  à 2 uren en kost 25 euro.

Bij het volgen van de reeks van drie betaal je 60 euro voor de drie online lezingen.

 

 

Regulatie - Emotieregulatie als sleutel tot verbinding

 

Hoe kunnen we blijven staan wanneer ons kind wordt overspoeld door zijn/haar emoties? Wat doen we wanneer we dreigen te worden meegezogen in een storm van emoties? Wat doen we met onze eigen gevoelswereld?

Zelfcontrole en dus ook zelfzorg zijn zowat de belangrijkste sleutels tot verbindend, respectvol en tegelijk krachtig opvoeden. Verbindende autoriteit stoelt in belangrijke mate op het reguleren van emoties bij zowel ouder als kind.

In dit webinar gaan we dieper in op de menselijke emoties en hoe we daar in een gezin mee kunnen omgaan om te komen tot evenwichtige kinderen die op een veerkrachtige manier kunnen omgaan met de uitdagingen van het leven.

 

Het webinar duurt 1,5  à 2 uren en kost 25 euro.

Bij het volgen van de  uren en kost reeks van drie betaal je 60 euro voor de drie online lezingen.

 

 

 

Live lezing verbindend opvoeden

Op uitnodiging van externe organisator

 

Wat kan je doen wanneer je kind krijsend op de grond ligt in de supermarkt? Hoe reageer je als jouw kind iemand pijn doet? Wat doe je wanneer je kind weigert in zijn autostoel te gaan zitten? En vooral: hoe bewaar je je rust en kalmte in dergelijke situaties?

 

Hoe kan je je kind begrenzen zonder te vervallen in bang maken, bedreigen, toegeven, omkopen, isoleren,... ? Hoe kunnen conflicten vermeden worden zodat er veel meer ruimte is om van elkaar te genieten?

 

Op welke manier creëer je een warm nest voor je kind waarin hij of zij zich veilig en gedragen voelt en waar het tegelijk heel duidelijk is dat het de volwassenen zijn die aan het roer staan?

 

In deze lezing krijg je heel concrete tips hoe je op een krachtige en tegelijk heel respectvolle manier je kind kan begeleiden op zijn of haar weg. Je krijgt handvaten aangereikt om te zorgen dat je kind zich gezien, gehoord en helemaal aanvaard voelt zoals het is. Op die manier wordt het gezegend met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen, lef en heel veel veerkracht.

 

Deze lezing wordt gegeven door Els Vandingenen; lichaamsgericht therapeut, mamacoach en moeder van twee jonge kinderen. 

 

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact op met ons via het contactformulier.