Ritme

Gepubliceerd op 22 januari 2020 om 09:20

Naast de berichten over rust en regelmaat, nu zoals beloofd eentje over ritme.
Sinds kort zijn enkele slaapexperten bekend met hun werk over het belang van slaap. Oef! Want slaap is letterlijk en figuurlijk de basis van alles! ( In mijn lezingen ga ik hierop verder in).
Bij kinderen is het ook heel belangrijk om een vast bioritme te kunnen vormen. Dit houdt in dat ze steeds op hetzelfde uur gaan slapen en opstaan.
's Avonds gaan wij altijd op hetzelfde uur naar boven, 30 minuten later slapen de kindjes. Altijd; week, weekend of vakantie.
's Morgens hebben wij altijd hetzelfde ritueel. Eerst gaat er een muziekje af, dat is het teken dat de kindjes een kwartiertje samen in bed kruipen (en dan worden er al vaak kampen gebouwd en dergelijke). Op de dagen dat ik samen met de kindjes kan opstaan (niet ga werken dus), is dit een teken dat ik aan mijn kwartiertje 'bedyoga' begin. Heerlijke zachte oefeningen om in mijn lijf te komen en een focus voor de dag te zetten.
Na een kwartiertje worden de apenwekkers wakker en mogen de kinderen naar onze kamer komen. Ze stormen binnen en knuffelen ons plat.
Vaak ben ik net de yoga- oefening ' happy baby' aan het doen en willen de kinderen die graag nog even meedoen voor we aan de dag beginnen.
Dit gaat altijd zo: week, weekend of vakantie. Altijd hetzelfde uur.
Behalve op zondag: dan is het wakker worden van de aap het teken dat ze tv mogen kijken en wij nog een uurtje zalig in bed kunnen liggen ☺️


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.