B.E.N.-tijd

Gepubliceerd op 17 januari 2020 om 09:18

Hoeveel B.E.N.- tijd durf jij te nemen?

Gisteren sprak ik over het belang van rust (naast ritme en regelmaat) voor kinderen. Wat geldt voor de kindjes is bijna ook altijd van belang voor onszelf. Verbindend opvoeden is onmogelijk vanuit ons stressbrein. Langdurige stress doet ons handelen vanuit verdedigingsmechanismes zoals vechten (roepen/ verwijten/ aanklagen/... ) of vluchten (fysiek of mentaal uit de relatie stappen).
Ware verbinding en dus echt genieten van elkaar kan alleen wanneer je zelf tijdig rust durft te nemen.
Zo merkte ik dat ik de laatste twee dagen weinig puf had om actief met de kindjes te spelen, kon ik weinig van hen verdragen en zat er een nare ondertoon in wat ik zei.
Donderdag is mijn vrije dag en niet alleen in mijn eigen belang, maar vooral ook in dat van de kindjes en mijn man zette ik in op Bewust Effe Niks. Na het middageten ging ik een half uur op de zetel rusten. Later op de middag maakte ik een fijne wandeling in de zon. Deze twee momenten maken dat ik vandaag weer een veel fijnere mama en vrouw ben. Het echt genieten van elkaar kan weer beginnen.
Rust loont, altijd...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.