'Dit is goud waard!'

 

Dit vertelt een mama van drie kinderen tussen 3 en 10 jaar over de reeks van lezingen:

Vroeger draaide opvoeding rond straffen en belonen. Onze generatie van jonge ouders voelt intuïtief aan dat dit niet langer aan de orde is, Maar hoe moet het dan wel? Hoe bouw je die band op met je kind waarin je voldoende ruimte laat om het zichzelf te laten zijn en op te groeien tot een persoon met een gezonde dosis zelfvertrouwen en veerkracht, terwijl je toch als ouder grenzen kan stellen zodat je jezelf niet in het ouderschap verliest?

Els geeft je in een aantal super inspirerende lezingen zeer concrete handvaten en daarbovenop ook een dosis zelfvertrouwen om er meteen mee aan de slag te gaan. Dit is goud waard!

'Voor mij is het een ideaal evenwicht tussen een liefdevolle benadering en tegelijk duidelijke grenzen stellen.'

 

'Super inspirerende reeks over ouderschap ! Als mama van een zoontje van bijna 1,5 jaar kreeg ik heel concrete tips hoe langs de ene kant in verbinding te gaan met mijn zoontje maar langs de andere kant ook grenzen af te bakenen. En dat alles mooi ingekaderd volgens de laatste inzichten van de Nieuwe Autoriteit. Een aanrader voor alle moeders en vaders die langs de ene kant kiezen voor de liefdevolle benadering maar langs de andere kant ook duidelijke grenzen willen stellen. Voor mij een ideaal evenwicht ! En bovendien zijn de inzichten niet alleen toepasselijk op ouderschap maar in het algemeen in omgang met je medemens. Eye opener !!'


'Het geeft gewoon veel meer rust in huis'

 

Dit vertelt een mama van een één- en een zesjarige die de webinars 'Ik zie jou', 'grenzen' en 'regulatie' volgde.

 

Het heeft me meer inzicht gegeven in het gedrag van mijn kindjes wanneer ze een moeilijk moment hebben (tegenwerken, dingen doen die niet mogen, huilen of aandacht vragen wanneer er ik bezig ben of niet alleen willen/kunnen spelen...)

Ik kan nu (meestal ) rustiger blijven. Door de praktische handvaten, namelijk vele concrete voorbeelden, tips alsook de juiste bewoording die Els meegeeft, kan ik hun beter helpen.

Maar ook om ‘preventief’ aan de slag te gaan met (dag)structuur en afspraken. Hierbij reikt Els ook de juiste ‘taal’ aan om op voorhand duidelijke afspraken te kunnen maken.

Het geeft gewoon veel meer rust in huis voor iedereen.

Zeker ook een eye-opener voor mij, het mag en kan om meer mijn grenzen af te bakenen, wat tijd voor mezelf, zelfs tijdens de dag wanneer ze nog wakker zijn.


'Ik zou nooit meer terug willen naar voordat ik de lezingen volgde.'

 

Waar ik zelf vooral een eerder autoritaire manier van opvoeden kende uit mijn jeugd, zag ik bij mijn man dat dit echt wel anders kon. Hij had ook een betere band met ons zoontje, het was erg duidelijk dat dit te maken had met de manier van aanpak. Ik ben hiervoor bij Els gaan aankloppen. Dankzij haar zeer concrete tips uit de webinars, vielen er voor mij heel wat puzzelstukjes in elkaar. De rust is hier thuis weergekeerd en ook vooral bij mezelf. Dit maakt dat ik ook veel meer kan genieten van de kindjes! Ik zou nooit meer terug willen naar daarvoor. Bedankt, Els!

 

Dit is wat een mama van een vier- en een eenjarige getuigde.

 

'De principes van Nieuwe Autoriteit gaan veel verder dan de opvoeding, het is een manier van leven en omgaan met jezelf en anderen.'

 

Waar ik ouders tijdens individuele coaching en de webinars meeneem in het verhaal van verbindende autoriteit, specifiek toegepast op opvoeding, getuigen verschillende mama's dat het toepassen effect heeft op hun hele leven.

Zo vertelde een mama dat door het principe van grenzen stellen, ze zich algemeen zekerder in haar vel voelt en dit zeer positieve gevolgen heeft op haar hele zijn, haar werkplezier en de omgang met haar collega's.

Een andere mama nam het principe van erkennen mee in een belangrijk belangenconflict met haar buren en stond versteld van de effecten. Ze vertelde me dat het een manier van omgaan is met mensen waar zij zich heel goed bij voelt en met heel fijne resultaten.