Na mijn studies communicatiewetenschappen had ik zin in meer.  Ik volgde ik een vijfjarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut. Daarna verdiepte ik me in het mentaal welzijn voor, tijdens en na de zwangerschap. Het mentaal welzijn van de ouders tijdens de perinatale periode heeft ontzettend veel invloed op de ontwikkeling van het kind. Hier kreeg ik zwart op wit geleerd dat ondersteuning van ouders een positief effect heeft op zowel de ouder als het kind. 

Ik geloofde zelf als moeder heel erg in verbinding met mijn kinderen, de softe aanpak,  de liefde centraal zetten,.. Tot dit alles leidde tot totale uitputting van mezelf en volledige erosie van mijn relatie met mijn partner.  Ik ging op zoek naar een manier die me bij mijn principes kon houden van respectvol omgaan met kinderen, de liefde als fundament en die het tegelijkertijd mogelijk maakte om mezelf te kunnen zijn, te kunnen genieten van het ouderschap, de relatie met mijn partner weer deed opbloeien en mijn eigen authentieke kracht weer aanwakkerde zodat ik weer een gevoel kreeg van wie ik was en wat ik precies te bieden had als moeder in plaats van een keurslijf van allemaal dingen die net niet mogen.

Dit alles vond ik binnen de Nieuwe Autoriteit. Ik volgde hierrond de opleiding aan de VUB en had het geluk om een tijdje intensief samen te werken met Haim Omer, de grondlegger van dit gedachtegoed. Samen verdiepten we ons in de problematiek van de parentale burn out, die vaak voorkomt bij de ouders die net zoals ik het heel goed wilde doen, maar ten koste van zichzelf. 

Ik vind Nieuwe Autoriteit een prachtige tool om mensen te helpen om weer zichzelf te kunnen zijn en te handelen vanuit hun prachtige en krachtige authentieke ik. Ik zie mensen letterlijk weer opfleuren en weer veel meer genieten van wie ze kunnen zijn als vrouw, collega, vriendin, moeder, ....

Ik vind dit prachtig werk en doe niet anders dan genieten van het prachtige proces dat ik ouders zie doorlopen. Als therapeut houd ik van een no nonsens aanpak en gaan we direct in de actie, waardoor ouders vaak heel grote resultaten boeken op heel korte termijn.

 

Kort zet ik even mijn opleidingen op een rij:

 

2019-2020: Nieuwe Autoriteit (Vrije Universiteit Brussel)

2019: Polyvagaaltheorie bij stress en trauma (Christina Deveraux, Phd)

2019: Perinataal welzijn (Universiteit Gent)

2007-2012: Opleiding tot lichaamsgericht therapeut (Agape)

2000-2004: Opleiding tot licentiaat in de Communicatiewetenschappen (Katholieke Universiteit Leuven)