‘Het lied dat stil in het hart

van een moeder ligt

zingt op de lippen van haar kind.’

(Kahlil Gibran)

 

Als moeder zorg je voortdurend voor het welzijn van anderen. Maar wie zorgt er voor jou?  Dit alles is essentieel om de moeder te kunnen zijn die je wil zijn. Immers, we zeggen dat een kind dat lastig gedrag stelt, moet tanken aan liefde, aandacht, genegenheid en warmte bij zijn verzorgingsfiguur. Maar wanneer het potje van de verzorgingsfiguur leeg is, kan het kind niet komen tanken; met een vicieuze cirkel tot gevolg.  Uitputting is vaak nabij. Het is dus essentieel om zelf de steun en de zorg te zoeken die je nodig hebt. It takes a village to raise a child. Als ouder heb je nood aan heel wat ondersteuning om plezier te kunnen halen uit het ouderschap, om er echt te kunnen zijn voor je kind (eren).

 

In mijn coaching sessies maak ik gebruik van oefeningen die het zenuwstelsel in een staat van rust brengen, zowel bij de ouders als het kind. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de polyvagaaltheorie, de theorie die het belang van de nervus vagus centraal stelt. Alleen wanneer ons zenuwstelsel zich in staat van rust bevindt, kan er afstemming en diepe verbinding zijn tussen ouder en kind, tussen de beide ouders en met het steunend netwerk.  Het is ook belangrijk voor onze fysieke gezondheid om op tijd echt rust te vinden. Immers alleen dan zijn alle functies van het lichaam, zoals temperatuur, bloeddruk en ademhaling optimaal (zogenaamde homeostase).

 

Naast aandacht voor het welzijn van het lichaam, is er veel ruimte voor een therapeutisch gesprek. Ik bied een warm nest waar je terecht kan met al je verzuchtingen, wensen, grieven en noden. Ik zal je ontmoeten in wie je bent als moeder en zal je dragen waar je het nodig hebt. 

 

Ik zal ook kijken naar je omgeving (je ouders, zussen, broers, partner, ... ) en dit vanuit een systemisch perspectief. Immers, opvoeden doe je niet alleen. Iedereen in je omgeving heeft invloed op wie je bent als vrouw en als moeder. Oude patronen, maar ook oude pijnen en moeilijkheden kunnen worden wakker gemaakt tijdens deze periode van verandering. Al de patronen die je in de weg zitten en die je kan doorbreken, brengen je steeds dichter bij de moeder die je graag wil zijn. 

 

Ook kan je bij mij terecht voor opvoedingsondersteuning. Ik geef sinds verschillende jaren lezingen over verbindend opvoeden. Deze zijn gebaseerd op de theorie van verbindende communicatie met kinderen en op de principes van Nieuwe Autoriteit. 

 

 

Praktisch:

 

Mijn praktijk bevindt zich in  Kessel-lo bij Leuven. 

Een sessie kost 60 euro voor een uur.

Ook online sessies zijn perfect mogelijk via Zoom, Skype of What's App.

 

Voor meer informatie kan je me steeds bereiken via het contactformulier.

 

 

'Negeren wat je lijf je vertelt, leidt zowel tot psychische klachten als tot ziekte.'

hoogleraar psychologie Paul Verhaeghe in De Morgen van 9 november 2018