Grenzen stellen

Gepubliceerd op 4 februari 2020 om 17:04

Grenzen stellen als mama

Niet boos worden gaat alleen wanneer je luistert naar de eerste signalen van je lichaam. Luisteren naar wat jij voelt en nodig hebt is de enige manier om te voorkomen dat irritatie omslaat in boosheid.

Een heel lieve collega vertelde volgende anekdote die dit heel mooi weer geeft...

 

'Ik voelde dat het me deugd zou doen om even alleen te gaan joggen. Voor mijn man was dit geen probleem. Maar zodra ik klaar stond om effectief te vertrekken zeurde mijn dochtertje om mee te gaan. Ik voelde dat ik daar geen zin in had, maar gaf toe. We waren nog niet half weg toen mijn dochtertje weigerde om nog verder te fietsen. Uit pure frustratie ben ik super boos geworden.'

Kan je deze lieve mama verwijten dat ze boos werd? Absoluut niet. Het enige wat 'mis' ging is dat ze de wensen van haar dochter boven die van haar stelde.
Wanneer zij zichzelf had begrensd en was opgekomen voor haar behoeften was ze nooit boos geworden.

Bedankt, lieve , super bewuste mama voor je goedkeuring om jouw verhaal als voorbeeld te gebruiken ♥️

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.