Aanraking

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 13:39

Aanraking, een van de basisvoorwaarden van verbindend opvoeden. Toen je kindje een baby was, heb je hem of haar gewiegd, gedragen en gestreeld.

Maar nu je kindje wat groter is, hoe vaak raak je hem of haar aan in het voorbij gaan? Wrijf je zomaar eens over zijn of haar hoofdje? Als je praat, raak je je kindje dan ook even aan? Als hij of zij naast je zit, streel je dan wel eens over zijn of haar rugje, armen of benen?
En hoe zit het met je partner? Hoe vaak strelen jullie elkaar even, gewoon in het voorbij gaan? Hoe frequent zijn die kleine momenten van contact tussen jullie?
Want het zijn deze momenten die het verschil maken, die de relatie met je kind of je partner blijven voeden.

 

Denk maar eens hoe vaak een hond of kat wordt geaaid op een dag. Krijgt jouw kind of partner evenveel fysieke affectie als je huisdier? Of schiet dit er soms bij in?
Gun het jezelf om je meest dierbare personen zo vaak mogelijk aan te raken. Als het kan, gepaard met regelmatig oogcontact.
Het lijkt evident, maar het is het niet. Eens onze kindjes groter worden, veronderstellen we soms dat deze huidhonger verdwijnt. Maar niets is minder waar...

Artikel


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.