Regulatie

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 10:09

Regulatie, regulatie en nog eens regulatie

Tussen alle eindejaarsfeestendoor, werd onze kleine meid vier jaar. Dit werd uiteraard ook uitgebreid gevierd, maar eigenlijk was het allemaal wat te veel voor ons meisje. Huilbuien, dwars gedrag, dwingend gedrag, super aanhankelijk zijn... Ze was zwaar overprikkeld en het bleef maar komen. En vandaag start de school, waar ze ook zal gevierd worden. Ze vindt het geweldig en tegelijk ook spannend en opwindend. Dus nog meer arousal...
Gisterenmiddag was het dan ook van essentieel belang dat we gewoon rustig thuis waren... Zodra ze voelde dat ze de ruimte en de veiligheid had, kroop ze snikkend in mijn armen. Mijn zoontje kwam erbij en vroeg om goed stevig vast genomen te worden. Zo lagen we zeker een half uur in de zetel, ieder zichzelf en toch samen aan het reguleren. Wanneer ik zag dat de lucht opklaarde startte ik een zangstonde. Om beurt mochten ze een liedje kiezen dat ik voor hen zou zingen. Al snel zongen ze mee en werden de gekste varianten van 'Ik zag twee beren' verzonnen. Er werd gelachen en luidkeels gezongen. De stress vloeide uit onze lijven.... Ons zenuwstelsel werd gereset.
Daarna zette ik in op vrij creëren (verven) en sensorisch werk (klei). Het was een heerlijke middag vol humor, blijdschap en verbinding.
En onze kleine meid is er helemaal klaar voor om gevierd te worden vandaag.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.